Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la vanille (la veille)
- 3 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 750 g de crème liquide 35% m.g.
- ½ c. à café de vanille en poudre
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
La pâte (le jour même)
- 150 g sucre en poudre
- 75 g de beurre mou, en morceaux
- 75 g d'huile végétale
- 220 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 3 œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2242.1 kJ / 537.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 39.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cupcakes rouge
1h
Génoise
50min
Cupcakes en sapin
1h
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1 Std. 15 Min
Cupcakes pour Halloween
2 Std. 40 Min
Cupcakes à la vanille
1h
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Cupcakes arc-en-ciel
1h
Cupcake aux myrtilles
1 Std. 55 Min
Naked cake aux framboises
1h 30min
Cupcakes au chocolat
12 godz.