Cupcakes à la vanille

Cupcakes à la vanille

3.4 55 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
12 portions

Składniki

La ganache à la vanille (la veille)
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    3
  • de crème liquide 35% m.g.
    750 g
  • de vanille en poudre
    ½ c. à café
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux
    200 g
La pâte (le jour même)
  • sucre en poudre
    150 g
  • de beurre mou, en morceaux
    75 g
  • d'huile végétale
    75 g
  • de farine de blé
    220 g
  • de levure chimique (1/2 sachet)
    1 c. à café
  • œufs
    3
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 537.7 kcal / 2242.1 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 39.9 g
Węglowodany 37.8 g
Błonnik 0.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...