Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- gehobelte Mandeln zum Ausstreuen und zum Bestreuen
- 150 g Honig
- 1 Ei
- 200 g Milch
- 100 g brauner Zucker
- 400 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 TL Zimt
- 1 TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Ingwer, gemahlen
- ¼ TL Nelken, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 552 kJ / 132 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Müslizopf
1 godz. 45 min
Dinkel-Brioche au chocolat
2h
Maisbrot-Brötchen in Muffinform
20 min
Astra-Schrippen
2h 50min
Kartoffelbrot
1 Std. 50 Min
Frühstücks-Früchte-Brot
2h
Italienisches Maisbrot
1 Std. 50 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2h
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Süße Brötchen
1h 5min
Joghurtbrot
2h