Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1120 g Wasser
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 250 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 25 g Butter, weich, in Stücken
- 50 g Natron (z.B. Kaisernatron)
- 50 g Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1469 kJ / 351 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollwert-Brötchen/Baguettes
40 Min
Ciabattabrötchen
1 Std. 40 Min
Dinkel-Kräuter-Kringel
2 Std.
Gefüllte Seelen
2 Std. 45 Min
Dampfbrötchen
3 Std.
Laugenbrezeln
1 Std. 15 Min
Joghurtbrot (schnell)
1 Std. 15 Min
Krustis
3h 30min
Joghurtbrötchen
30 Min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 Std. 30 Min
Laugenbrötchen
2 Std.
Joghurt-Brötchen mit Sesam
1 Std. 30 Min