Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 500 g Milch
- 1 Eigelb
- 30 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Speisestärke
- 20 g gehobelte Mandeln, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1354 kJ / 324 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Schoko-Lebkuchen-Pudding mit Kirschen
1h 30min
Amaretto-Tassenkuchen (Resteverwertung von Eiklar)
55min
Karamell-Grießpudding
15min
Sahne-Grießpudding
20min
Marzipan-Milchreis
50min
Pistazien-Pudding
2 Std. 40 Min
Sahne-Pudding
2 Std. 40 Min
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1 Std. 10 Min
Waldmeister-Panna-Cotta
5h 15 min
Mandarinen-Vanille-Creme
1h
Schoko-Minz-Creme
5min
Nougatpudding
20min