Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Ausstreuen
- 150 g Weizen
- 100 g Haselnüsse
- 100 g Trockenobst, gemischt
- 500 g Buttermilch
- 100 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 1 TL Zucker
- 100 g Haferflocken und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 608 kJ / 145 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Körner-Brot
1j 30 menit
Müslibrot
1j 30 menit
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1 Std. 15 Min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1j 30 menit
Müslibrot
1j 30 menit
Dinkel-Möhren-Brot
1 Std. 40 Min
Nuss-Buttermilch-Brot
2j
Körnerbrot
1 Std. 40 Min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min
Joghurtbrot
2j
Dinkel-Buttermilch-Brot
2j 30 menit
Bürgermeisterbrot (Dinkel-Buchweizen-Brot)
1j 30 menit