Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yellow Dumpling Wrappers
- 2 oz carrots, cut into pieces
- 3 oz water, divided
- 2 ½ oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 pinch salt
Cabbage Dumplings
- 5 ½ oz napa cabbage, diced (1 in.)
- 4 oz carrots, cut into pieces (approx. 2 carrots)
- ½ tsp salt, to taste
- 2 ½ oz dried bean curd, broken into pieces
- ½ oz dried mushrooms
- ½ oz ginger, peeled, cut into pieces
- 2 tsp sugar
- 1 tsp black sesame oil
- ¼ tsp ground white pepper
- ½ tsp glutinous rice flour
- 20 oz water
Pork Dumplings
- ½ oz green onions, cut into pieces
- 1 tsp oyster sauce
- 1 tsp black sesame oil
- ½ tsp chicken stock paste, to taste
- 9 oz ground pork, broken into pieces
- 20 store-bought dumpling wrappers (round)
- ponzu sauce, to serve
- fresh red chilies, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 368 kJ / 88 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Lemon Curd
1h
Whisked Egg Whites
5min
French Onion Soup with Puff Pastry
55 dk
Clams in White Wine with Cilantro
25 Min
Asian-Style Sautéed Rice
35 dk
Fall Chopped Salad with Yogurt Dressing
25 Min
Egg Drop Soup
45 min
Buddha Jumps Over The Wall (Chinese Casserole)
1h 10 min
Fried Garlic Pork
50min
Sautéing 8.5 oz Shallots
20min
Citrus Punch Cocktail
8hod. 30min
French Onion Soup
1h 10 min