Potato Rolls

Potato Rolls

4.7 39 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 25 min
12 pieces

Składniki

  • non-stick spray oil to grease
  • russet potatoes sliced (¼ in. x 1 in.) (approx. 3 md. potatoes)
    10 oz
    10 oz Yukon gold potatoes, sliced (¼ in. x 1 in.) (approx. 3 md. potatoes)
  • water
    5 oz
  • whole milk
    5 oz
  • vegetable shortening
    2 oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    18 oz
  • sugar
    1 tbsp
  • large egg
    1
  • rapid rise yeast
    2 ¼ tsp
    1 packet/envelope rapid rise yeast
  • salt
    2 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 404 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 989.6 kJ / 236.5 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...