Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto dei panini
- 110 g di zucchero
- 20 g di lievito di birra fresco
- 2 uova
- 100 g di latte
- 370 g di farina di forza
- 50 g di burro, morbido
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 250 g di mirtilli
- 70 g di zucchero
- 30 g di farina, + q.b. per infarinare
- 1 uovo sbattuto per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 765 kJ / 182 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parker Rolls (panini soffici)
3 Std.
Mini millefoglie fragole e sambuco
3h 30min
Trancetti al ribes
2 Std.
Nodini alle olive
4 Std. 30 Min
Girelle al Rum e arancia
7h 30min
Pane allo zafferano (Cuchaule)
2 Std. 30 Min
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Zufoli
5 Std.
Bauletto bicolore
6 godz. 25 min
Biscottini fantasia
1 Std. 20 Min
Pagnotte turche
2 Std. 20 Min
Panini al latte e cioccolato
3 Std.