Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 五花肉,带皮 , 切薄片 (0.3公分)
- 10 克 酱青
- 10 克 蚝油
- 1 茶匙 黑酱油
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 茶匙 糖
- 1 茶匙 盐
- ½ 茶匙 麻油
- 1 茶匙 玫瑰露
- 1 茶匙 玉米粉 (淀粉)
- ¼ 茶匙 五香粉
-
1
汤匙 姜汁 (参考贴士)
lub ¼ 茶匙 小苏打 - 1 片 干荷叶 ,用热水浸软 (参考贴士)
- 10 克 新鲜姜 ,切丝
- 20 - 24 颗 新鲜荔枝 , 去皮,去种子
- 700 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1669.4 kJ / 399 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Błonnik
- 0.5 g