Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
TM5 TM31 TM6

Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf

4.3 (200 ocen)

Składniki

  • 75 g Gouda, in Stücken
  • 4 Stängel Petersilie, abgezupft
  • 2 Zwiebeln (100 g), halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 2 EL Butter und etwas mehr zum Einfetten
  • 30 g Weißwein
  • 200 g Sahne
  • 100 g Geflügelfond
  • 2 TL Salz
  • 7 Prisen Pfeffer
  • 1 TL Paprika edelsüß
  • 1 TL Majoran
  • 8 Schweineschnitzel (à ca. 60 g), flach geklopft
  • Öl zum Braten
  • 4 Scheiben Bauernbrot, halbiert, getoastet

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2491 kJ / 594 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
36 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy