南瓜鸡肉糙米饭
TM6

南瓜鸡肉糙米饭

3.3 (4 oceny)

Składniki

  • 4 粒 干贝 ,浸软并利用厨用纸巾拍干
  • 30 克 黄皮洋葱 ,切块
  • 25 克 小红葱
  • 15 克 蒜瓣
  • 20 克 食油
  • 400 克 水
  • 200 克 长糙米 ,洗净并浸泡1小时,沥干
  • 200 克 鸡柳 ,切块 (3公分)
  • 100 克 日本南瓜 ,切丁 (1.5公分 x 1.5公分)
  • 30 克 酱青
  • 10 克 麻油
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • ½ 茶匙 盐
  • 1 茶匙 炸蒜米酥 ,装饰用 (opcjonalnie)
  • 50 克 虾米 ,香烤,装饰用 (opcjonalnie)
  • 1 小支 青葱 ,切葱花,装饰用 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1429 kJ / 342 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
3 g
Sód
309 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy