Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 140 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Zucker
- 3 Eier
- 300 g Mehl
- 2 TL Backpulver
Belag
- 2 Gläser Sauerkirschen (à 350 g Abtropfgew.), abgetropft
- 140 g Zucker
- 3 Eier
- 20 g Zitronensaft
- 600 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1000 g Quark
- 150 g Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1296 kJ / 309 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Mandarinenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Spiegelei-Kuchen
1h 15min
Schoko-Kirsch-Kuchen mit Amarettini-Streusel
1 godz. 30 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1h
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1h
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Frischkäsetorte mit Mandarinen
4h
Buttermilchkuchen mit Nuss
45 min
Buttermilchkuchen
50 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min