Urządzenia i Akcesoria
Buttermilchkuchen mit Nuss
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 Stücke
Składniki
-
Haselnüsse200 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Zucker350 g
-
Eier2
-
Buttermilch500 g
-
Mehl400 g
-
Backpulver1 ½ Päckchen
-
Sahne200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1064 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirschkuchen mit Crème-fraîche-Guss
1 godz. 10 min
Buttermilchkuchen
50 min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 godz. 15 min
Joghurtkuchen
1 godz. 40 min
Mohn-Quark-Schnitten
1 godz. 30 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Dreh-dich-um-Kuchen
1 godz. 50 min
Vanille-Sahne-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Mohn-Zebra-Kuchen
1 godz. 10 min
Schmand-Kirsch-Kuchen
50 min
Kokos-Kirsch-Käsekuchen
7 godz. 30 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3 godz.