Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 240 g Wasser
- 40 g Puderzucker
- 500 g Mehl
- ¼ TL Salz
- 50 g Olivenöl
Füllung
- 400 g Staudensellerie, in Stücken
-
60
g Bambussprossen, frisch
lub 60 g Bambussprossen aus dem Glas, abgetropft - 500 g Kräuterseitlinge, frisch
- 50 g Olivenöl
- 40 g Sojasauce
- 10 g Zucker
- ¼ TL Piment
- 2 TL schwarze Pfefferkörner
- 20 g Speisestärke
- 20 g Honig, flüssig
- 50 g Sesam
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 815 kJ / 195 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Ciabattabrötchen
1h 40min
Burgunderbrot
4 godz. 30 min
Vollkorn-Brötchen
2h
Landbrot Backhausart
2h
Zwiebelbaguettes
16h
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Ulmer Zuckerbrot (Baden-Württemberg)
2h
Venezianische Brötchen
4h 20min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.
Italienisches Maisbrot
1 Std. 50 Min