Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 2 yemas de huevo
- 40 g de vino dulce
- 20 g de mantequilla
- 50 g de nueces peladas en trozos pequeños (y alguna más para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1661 kJ / 397 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 25.1 g
- Tłuszcz
- 29.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Crema catalana de chocolate
40min
Crema de chocolate
2 Std. 10 Min
Marquesa de chocolate
2h 45min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4 Std. 20 Min
Mousse de dulce de leche y café
20min
Flan de dulce de leche
6 Std. 10 Min
Mousse de chocolate
3h 20 min
Mousse de chocolate blanco y fresa
2 Std. 10 Min
Natillas ligeras de chocolate al licor para dos
1h 40min
Natillas de vainilla con merengue de leche y polvo de mandarinas
1h 30min
Mousse de café
3 godz. 15 min
Mousse de frutos rojos
5h