越式魚酸湯
TM5 TM6

越式魚酸湯

3.0 (2 oceny)

Składniki

  • 1500 克 水
  • 2 大匙 羅望子醬
  • 200 克 鳳梨 ,切塊(約3公分)
  • 300 克 牛蕃茄 ,切塊(約3公分)
  • 2 枝 新鮮紅辣椒 ,切段(約3公分)
  • 40 克 新鮮豆芽菜
  • 30 克 魚露
  • ½ 茶匙 鹽
  • 300 克 白肉魚片 切片,(厚約1公分)
  • 15 克 檸檬汁
  • 5 克 九層塔
  • 5 克 新鮮香菜葉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
612.1 kJ / 146.4 kcal
Białko
15.6 g
Węglowodany
17.4 g
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy