Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de azúcar
- 1 pellizco de clavo molido
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de canela molida
- 1 pellizco de jengibre molido
- 140 g de clara de huevo (a temperatura ambiente un mínimo de 24 horas)
- 1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
- ½ cucharadita de vinagre
- 500 g de nata montada
- 500 g de frutas frescas variadas en trozos (piña, fresas, kiwis, mandarinas, frambuesas, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1292 kJ / 308 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 36.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova de frutas tropicales
3 Std. 40 Min
Merengue suizo
10min
Masa quebrada
5min
Soufflé al Grand Marnier®
1h
Pavlova
1h
Tarta de limón y merengue
3 Std.
Merengue italiano
20min
Merengue francés
2h 15 min.
Guirnalda de pavlova con coulis de frambuesa
6 Std.
Torta Rogel
2u. 20min
Islas flotantes
1h 45min
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4h 40min