![Tarta de Linz (Linzertorte) Tarta de Linz (Linzertorte)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/925E19F1-3619-4CC9-AAA0-31335B7D260B/Derivates/A6838367-DD19-4FBF-A533-56AC5880A64F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 10 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 2 clavos
- 120 g de avellanas tostadas
- 1 huevo
- 250 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 120 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 100 g de mantequilla fría y en trozos pequeños (y un poco más para engrasar el molde)
- 20 g de ron
Relleno y decoración
- 340 g de mermelada de frambuesas
- 1 huevo batido (para pintar la masa)
- 2 cucharadas de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 62.4 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Tatin
1h 30min
Bizcocho de manzana
1h
Tarta de manzana americana (Apple pie)
1h
Tarta de nuez
1h 15 min
Bundt cake de especias
2h
Soufflé al Grand Marnier®
1h
Charlota de mandarinas
6 Std. 30 Min
Tarta de ciruelas
1ч. 5 мин.
Bavaroise de naranja
5hod. 15min
Pastel crujiente de manzana
1h 15 min
Cake de manzana y especias
1h 15 min
Crème brûlée
4 godz. 30 min