Urządzenia i Akcesoria
Apfelpfannkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Äpfel geviertelt400 g
-
Zimt1 TL
-
flüssiger Süßstoff½ TL
-
Eier4
-
Mineralwasser300 g
-
Mehl150 g
-
Backpulver½ TL
-
Sonnenblumenöl4 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1262 kJ /
301 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kirschpfannkuchen vom Backblech
40 Min
Butterkuchen
1 Std. 55 Min
Apfelpfannkuchen
40 Min
Mandelwaffeln
1 Std.
Blechkuchen mit Pflaumen
1 Std. 15 Min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45 Min
Pfannkuchen mit Erbsen
30 Min
Blaubeer-Pfannkuchen
30 Min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 Min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Rheinischer Döppekuchen
1 Std. 50 Min
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.