Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Äpfel, geviertelt
- 1 TL Zimt
- ½ TL flüssiger Süßstoff
- 4 Eier
- 300 g Mineralwasser
- 150 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 4 TL Sonnenblumenöl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1262 kJ / 301 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelpuffer aus dem Waffeleisen
40 Min
Pfannkuchen-Grundrezept für Backofen und Pfanne
1 Std.
Apfelpfannkuchen
40 Min
Béchamelsauce
10 Min
Pfannkuchen "Schwarzwälder Art"
45 Min
Blaubeer-Pfannkuchen
30 Min
Glühweinwaffeln
30 Min
Blechkuchen mit Pflaumen
1 Std. 15 Min
Sahne-Waffeln
40 Min
Hefewaffeln
50 Min
Zwetschgen-Blechkuchen mit Hefe
1 Std. 25 Min
Apfelpfannkuchen vom Blech
50 Min