Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Blumenkohl, in Röschen
- 100 g Möhren, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 300 g Milch
- 20 g Mehl
- 1 Glas Wiener Würstchen, Minis (Abtropfgew. 190 g), abgetropft
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 980 kJ / 234 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohlsuppe
40min
Brokkoli-Käse-Suppe mit Kürbiskernen
35 Min
Porree-Hackfleisch-Suppe
35 Min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Rosenkohl-Kartoffel-Suppe
45min
Hack-Käse-Topf
45min
Spitzkohlcremesuppe mit Weißwein
45min
Spinatsuppe mit Wildreis
45min
Wirsingcremesuppe mit Weißwein
45min
Radieschensuppe
25 min
Mett-Porree-Suppe
40min