Ceviche peruano

Ceviche peruano

4.5 26 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porciones

Składniki

  • 500 g de agua
  • 2 camotes naranjas con cáscara (aprox. 150 g c/u)
  • 150 g de jugo de limón recién exprimido
  • 2 dientes de ajo
  • 2 cdas de hojas de cilantro, frescas
  • 80 g de cebolla morada 40 g en rebanadas delagadas
  • ½ chile habanero sin semillas
    ½ chile rojo, sin semillas
  • 50 g de jugo de almejas (opcjonalnie)
  • 4 cubitos de hielo
  • 300 g de robalo fresco, sin piel, cortado en cubos (1 cm)
  • 300 g de salmón fresco sin piel, cortado en cubos (1 cm)
  • ½ cdita de sal fina
  • hojas de cilantro para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Białko 20 g
Kalorie 947 kJ / 226 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...