Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 90 g de manteca de cerdo
- 90 g de aceite de oliva virgen extra
- 140 g de agua
- 500 g de harina
- 1 cucharadita de sal
Relleno y montaje de los cocarrois
- 340 g de repollo cortado en trozos de aprox. 5 cm
- 340 g de ramilletes de coliflor
- 220 g de cebolletas en rodajas
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharadita de pimentón
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de pasas sin semillas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Empanadas de sepia a la mallorquina
2 Std. 10 Min
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1 godz.
Pa amb oli mallorquín
4 Std. 10 Min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30 min
Berenjenas rellenas mallorquinas
2 Std. 10 Min
Masa para cocas
1 godz.
Coca de trempó de verano
1 godz.
Cocas de Valldemossa
1h 50min
Empanadas mallorquinas
1 godz.
Bizcocho o coca de cuarto
1 godz.
Coca de cebolla caramelizada con higos y sobrasada
1 godz. 15 min
Arroz brut mallorquín
1 godz.