![Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor Cocarrois mallorquines de repollo y coliflor](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C380EA34-2A81-4973-AE09-048548820EB4/Derivates/8a4a8432-8e56-4c1c-a8ee-bf24b0dd4845.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 90 g de manteca de cerdo
- 90 g de aceite de oliva virgen extra
- 140 g de agua
- 500 g de harina
- 1 cucharadita de sal
Relleno y montaje de los cocarrois
- 340 g de repollo cortado en trozos de aprox. 5 cm
- 340 g de ramilletes de coliflor
- 220 g de cebolletas en rodajas
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharadita de pimentón
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de pasas sin semillas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1271 kJ / 304 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Arroz brut mallorquín
1 Std.
Helado de leche merengada con gató mallorquín
1 Std.
Berenjenas rellenas mallorquinas
2h 10min
Frito mallorquín de verduras
1 Std.
Empanadas de sepia a la mallorquina
2h 10min
Pa amb oli mallorquín
4 godz. 10 min
Empanadas mallorquinas
1 Std.
Cocas de Valldemossa
1 Std. 50 Min
Bizcocho o coca de cuarto
1 Std.
Coca de ensaimada con sobrasada
10h 30min
Coca mallorquina de espinacas con sardinas
30min
Coca de trempó de verano
1 Std.