Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 150 g pão torrado partido em pedaços
- 250 g cebola
- 2 dentes de alho
- 100 g manteiga
- 3 postas de bacalhau demolhado (600 g aprox.)
- 200 g natas
- 100 g farinha, mais q.b. p/ panar
- Pimenta q.b.
- Sal q.b.
- Azeite q.b. p/ untar
- 40 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croquetes de atum
1 godz. 30 min
Pataniscas de frango com dip de abacate e grão
2h 30min
Almofadinhas de bacalhau
1 godz. 45 min
Coxinhas de frango sem massa
1h
Empanadas de atum
1h
Empadas de camarão
50 min
Croquetes
3h
Rissóis de camarão
1 godz. 30 min
Empadinhas vegetarianas
1h 35 min.
Pastéis recheados com carne
2h 15min
Ciabatta com azeitonas
1 godz. 30 min
Pastéis de bacalhau
45 min