Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 150 g pão torrado partido em pedaços
- 250 g cebola
- 2 dentes de alho
- 100 g manteiga
- 3 postas de bacalhau demolhado (600 g aprox.)
- 200 g natas
- 100 g farinha, mais q.b. p/ panar
- Pimenta q.b.
- Sal q.b.
- Azeite q.b. p/ untar
- 40 g azeitonas pretas s/ caroço
- 2 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de massa tenra
3 Std.
Croquetes de atum
20min
Rissóis de camarão
1h 30 min
Croquetes
3 Std.
Empadas de carne de porco
2 godz. 5 min
Pão de aneto e feta
1h 20min
Crepes com recheio de espargos
50 min
Pastéis de bacalhau
45 min
Almofadinhas de bacalhau
1h 45 min
Croquetes de espinafres
1h
Croquetes de atum
1h 30 min
Pastéis de massa tenra de alheira
35 min