Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 条 泥鳅 ,去除内脏,洗净
- 20 克 油
- 10 克 葱
- 5 克 姜 ,切片
- 1000 克 水
- 30 克 新鲜黑木耳
- 20 克 料酒
- 1 茶匙 白醋
- 1 茶匙 盐
- ½ 茶匙 糖
- 300 克 嫩豆腐 ,切块
- 香菜 ,适量,切段,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 687.2 kJ / 164.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.6 g