Urządzenia i Akcesoria
Chocolate cream pie
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
8 portions
Składniki
Choc biscuit base
-
unsalted butter cut into pieces, plus extra for greasing100 g
-
raw sugar1 tbsp
-
Chocolate Ripple biscuits™250 g
Chocolate custard filling
-
dark chocolate chips150 g
-
raw sugar70 g
-
cornflour60 g
-
milk600 g
-
salt1 pinch
-
egg yolks4
-
natural vanilla extract1 tsp
Whipped cream
-
cream250 g
-
icing sugar1 tbsp
-
dark chocolate shaved for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
71.6 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
2738.8 kJ /
652.1 kcal
Tłuszcz
44.8 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
27 g
Węglowodany
56.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blueberry frozen yoghurt cheesecake
14 godz. 55 min
$250 chocolate chunk cookies
2 godz. 30 min
Layered Jaffa® slice
2 godz. 30 min
Salted caramel slice
2 godz. 30 min
Banana bread
1 godz. 50 min
Crème brûlée
7 godz.
Chocolate chip cookies
50 min
Banoffee tartlets
1 godz. 45 min
Banoffee arctic roll
28 godz. 40 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
Gingerbread pavlova stack
5 godz. 30 min