Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
70
g de nachos de maíz fritos
lub 70 g de galletas saladas - 2 cebollitas francesas
- 30 g de mantequilla
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de vino blanco seco
- 12 ostras (solo los cuerpos, limpios y con su jugo)
- 1 pellizco de tomillo seco
- 1 pellizco de pimienta de Cayena molida
- 1 hoja de laurel seca
- 1 ramita de perejil fresco picado
- 500 g de caldo de pescado
- 200 g de nata para cocinar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 786 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3.76 g
- Węglowodany
- 7.62 g
- Tłuszcz
- 15.71 g
- Błonnik
- 0.75 g
Alternatywne przepisy
Crema de mejillones
1h
Canelones de calabacín y salmón con salsa al curry
30 Min
Crema de cangrejo
35min
Langosta thermidor
50min
Asado de frutos secos
30 Min
Sopa de mejillones al azafrán
40min
Amandine de pistache
2h 30min
Bisque de camarón
25 Min
Picantones con salsa de uvas
40min
Carpaccio de ternera con salsa de piñones
5min
Mantequilla Café de París
10min
Bisque de bogavante
50min