Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 5 g di zucchero
- 470 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di sale + q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- origano secco, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1171 kJ / 280 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini alla zucca
4小时
Treccine al finocchio
3h
Focaccia veloce in padella
40min
Mantovanine
2h 45min
Focaccia sarda ai pomodori (Fogazza cun tamatiga)
3h
Nodini alle olive
4hod. 30min
Filoncini alla cipolla
3 godz. 50 min
Nodini mediterranei
3 godz. 50 min
Attorcigliati al sale marino
3sa 15 dk
Treccia di pane alle olive
5sa 30 dk
Chiocciole al formaggio
4小时 15 分钟
Ciabattine veloci
3h 10min