Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 80 g açúcar
- 25 g champanhe
Molho de frutos vermelhos
- 250 g frutos vermelhos descongelados
- 100 g açúcar
-
50
g champanhe
lub 50 g espumante
Creme
- Água q.b. p/ demolhar
- 3 folhas de gelatina neutra
- 100 g açúcar
- 1 lima (casca, só a parte verde, e sumo)
-
200
g champanhe
lub 200 g espumante - 600 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1816 kJ / 435 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 min
Soufflé de manga com creme inglês de coco
1j
Cheesecake
4j 30 menit
Cheesecake soufflé
40 min
Gelado de Dom Rodrigo
13 godz.
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2j 30 menit
Crocante de maçã
5h 30min
Delícia de morango
1j 30 menit
Doce da casa
45 Min
Creme de mandarina e panacota de amêndoa
4h 45 min
Folhados com creme de queijo de Azeitão e redução de moscatel
1h 10 min
Leite-creme conventual
15min