Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelo
- 80 g açúcar
- 25 g champanhe
Molho de frutos vermelhos
- 250 g frutos vermelhos descongelados
- 100 g açúcar
-
50
g champanhe
lub 50 g espumante
Creme
- Água q.b. p/ demolhar
- 3 folhas de gelatina neutra
- 100 g açúcar
- 1 lima (casca, só a parte verde, e sumo)
-
200
g champanhe
lub 200 g espumante - 600 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1816 kJ / 435 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Victoria cake
40 min
Tarteletes de morango
1h 15 min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Blättertorte
2h
Cocktail de champanhe e morangos com mini cheesecakes salgados
3h 40min
Torta algarvia
50 min
Piccalilli
12h
Eggnog
25 min
Bolo fresco de morango
3 Std.
Batido de tarte de banana e caramelo
15 min
Bolo com frutos silvestres e natas
1h
Tarte de frutos silvestres
4 Std. 10 Min