Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 250 g de fresas frescas, sin tallos
- 250 g de frambuesas frescas
- 70 g de azúcar
- 1 ¼ cdita de agar-agar
Masa
- 100 g de avellanas tostadas y peladas
- 120 g de mantequilla sin sal, fría, cortada en cubos (3 cm) y un poco más para engrasar
- 200 g de harina de trigo y un poco más para espolvorear
- ½ cdita de polvo para hornear
- 2 cdas de azúcar mascabado
- ½ cdita de canela en polvo (opcjonalnie)
- ¼ cdita de clavo de olor, molido (opcjonalnie)
- ¼ cdita de nuez moscada en polvo (opcjonalnie)
- 1 huevo
- 1 cdita de vainilla
- 2 - 3 cditas de agua fría
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 561 kJ / 134 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta para pay
1h
Albóndigas de Kale sin carne
30 min
Los alfajorcitos de mi abue
1 godz. 45 min
Frangipan de almendra
15min
Hamantaschen
1h 40 min
Masa sablé
10 min
Betún de chocolate
10 min
Masa sablé
10 min
Soletas
50min
Tartalaza
1h 30 min
Scones con mantequilla de frambuesa
25 min
Apple crumble vegano
1h