Pulled pork med dampede boller

Pulled pork med dampede boller

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz.
6 portioner

Składniki

Dampede boller
  • vegetabilsk olie til smøring
  • vand
    300 g
  • tørgær
    3 tsk
    30 g gær, smuldret
  • hvedemel
    500 g
  • salt, fint
    2 tsk
Pulled pork
  • svineskulder, uden ben
    1000 - 1200 g
    1000 - 1200 g nakkefilet, svinekød
  • hvidløgsfed
    3
  • rødløg (ca.1 løg), skåret i halve
    120 g
  • gulerødder skåret i mindre stykker
    110 g
  • selleristilk (ca. 2 stilke), skåret i mindre stykker
    80 g
  • fennikel (ca. 1/2 knold), renset, skåret i små strimler
    80 g
  • æbler (fx. Granny Smith), kernehus fjernet, skåret i ottendedele
    2
  • olivenolie
    40 g
  • røget paprika, stødt
    2 tsk
    2 tsk sød paprika
  • sennep
    1 tsk
  • chili, tørret i flager
    ½ tsk
  • farin
    1 spsk
  • eddike
    80 g
  • melasse, alle slags
    50 g
    50 g sirup
  • hønsebouillon
    1 spsk
    1 hønsebouillon, terning (til 0,5 l)
  • tomatpure
    1 spsk
  • mælk til pensling
    1 - 2 spsk
  • salatblade efter smag, til servering

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 48.9 g
Kalorie 3745 kJ / 891 kcal
Tłuszcz 40.7 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 80.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie