Krydrede pølser med linser

Krydrede pølser med linser

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

  • fennikelfrø tørret
    ½ tsk
  • spidskommenfrø
    ½ tsk
  • korianderfrø
    1 tsk
  • gurkemeje, stødt
    2 tsk
  • ingefær (2 cm), skrællet
    1 stykke
  • hvidløgsfed
    4
  • røde chilier, friske uden kerner hvis ønsket
    1 - 2
  • koriander, frisk
    4 kviste
  • olivenolie
    1 spsk
  • gulerødder skåret i mindre stykker
    100 g
  • selleristilke skåret i mindre stykker
    2
  • rød peberfrugt renset og skåret i mindre stykker
    100 g
  • soyasauce
    2 spsk
  • tamari
    1 spsk
  • østerssauce (opcjonalnie)
    1 spsk
  • brun farin
    1 spsk
    1 spsk sukker
  • vand
    900 g
  • grønne linser, tørrede, hele (se tip)
    300 g
  • pølser, rå (okse eller svine)
    500 g
    500 g kyllingebrystfileter
  • kokosfløde eller kokosmælk
    270 g
  • peanutbutter
    60 g
  • broccoli delt i buketter (3 cm)
    150 g
  • blomkål delt i buketter (3 cm)
    150 g
  • grønne bønner, friske skåret i trejdedele
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 49.4 g
Kalorie 4092 kJ / 974 kcal
Tłuszcz 63.1 g
Błonnik 22.5 g
Węglowodany 45.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie