![Crepas de pollo en salsa de chile poblano Crepas de pollo en salsa de chile poblano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03F33F6E-105A-4804-987C-D774AF65D4E1/Derivates/888A451C-5D47-4174-A839-F137D45386BD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocción del pollo
- 1000 g de agua
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel
Crepas
- 2 huevos
- 175 g de leche de almendras
- 125 g de agua
- 120 g de harina de trigo integral
- 1 cucharadita de polvo para hornear
- 3 cucharadas de miel
- aceite de oliva, para engrasar
Salsa
- 150 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 250 g de chile poblano, desvenado
- 30 g de aceite de oliva
- 300 g de aguacate, pelado y sin hueso
- 600 g de caldo de pollo
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1688 kJ / 402 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carnitas de atún
40 мин.
Sopa de tortilla
40 мин.
Tinga de pollo
30 min
Pastel azteca
1ч. 20 мин.
Chilaquiles divorciados
1 godz.
Pastel azteca
1 godz.
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 godz.
Tortitas de pollo en salsa verde
1 godz.
Crema de chile poblano
25min
Pacholas
35 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Pasta al poblano
35 min