Wersje kompatybilne
Chocolate and Hazelnut Gelato - Gelato al cioccolato e nocciola
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g dark chocolate (70% cocoa solids), small pieces or callets
- 90 g toasted hazelnuts
- 390 g double cream
- 210 g whole milk
- 130 g granulated sugar
- 3 Tbsp cocoa powder
- 5 egg yolks, from large eggs
- 1 pinch fine sea salt
- ½ tsp vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2502 kJ / 603 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 49 g
Alternatywne przepisy
Ice Cream Layer Cake
43 Std. 35 Min
Chocolate Ice Cream
12h
Garlic and Olive Conchiglie
25min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 Std. 20 Min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11 godz. 5 min
Crunchy Potato Sticks (TM5)
Keine Bewertungen
Gnocchi with Courgettes (TM5)
Keine Bewertungen
Caramel Monster Mud Dip
15min
Chocolate Hazelnut Spread
45min
Bread Stuffed with Eggs and Green Beans
5 Std. 30 Min
Salmorejo
10 min
Cochinita Pibil (Slow-Cooked Pork)
3 godz. 50 min