Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gelatine leaves, titanium strength
- 100 g hazelnuts, toasted
- 500 g cream, 35-37 % fat, chilled
- 6 egg yolks, from medium eggs
- 120 g caster sugar
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 Tbsp water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1629 kJ / 388 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Caramel Custard
1 Std.
Caramel Sauce
1 Std. 30 Min
Panna Cotta
6h 15 min
Rice pudding
1 Std.
Béarnaise Sauce
15 Min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Pistachio Chocolate Truffles
6h 15 min
Crème Pâtissière
15 Min
Strawberry and White Chocolate Mousse Dessert
4h 30 min
Béarnaise sauce
15 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Amaretti Crème Brulée
4h 30 min