Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 600 g Mehl
- 2 TL Salz
- 12 Scheiben geräucherter, roher Schinken, mager, hauchdünn geschnitten (100 g)
- 1000 g Wasser
- 40 g Natron
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kleiner Laugenkranz
2h 10min
Schinkenswirls
1 Std. 20 Min
Porree-Schinken-Taler
2h 10min
Gefüllte Seelen
2 Std. 45 Min
Knusprige Baconschnitten
3 godz. 40 min
Käse-Schinken-Burli
12h
Mini-Calzonen
1 Std. 40 Min
Laugenbrezeln
1h 15min
Käse-Schinken-Stangen
1 Std.
Gemüse-Hackfleisch-Strudel
2h
Hefeknoten mit Käse und Schinken
2 godz. 30 min
Laugenbrötchen
2h