Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 240 g Milch
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- ½ TL Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 40 g Öl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Oregano, getrocknet
- ¼ TL Thymian, getrocknet
Hackfleischfüllung und Fertigstellung
- 150 g Gouda, in Stücken
- ½ Bund Koriander
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 rote Chilischote, frisch, längs halbiert, entkernt
- 20 g Öl
- 200 g Rinderhackfleisch
- 100 g Mais aus der Dose, abgetropft
- 100 g Kidneybohnen aus der Dose, abgespült, abgetropft
- 30 g Tomatenmark
- 100 g Crème fraîche
- 1 TL Salz
- ¼ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ¼ TL Paprika edelsüß
- ¼ TL Pfeffer
- 20 g Paniermehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 687 kJ / 164 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Speck-Zwiebel-Stangen
1h 20min
Pistazien-Mandel-Ähre
1h 30min
Nürnberger Fladen vom Grill
2h 10min
Gefüllte Partybrötchen
1 Std. 40 Min
Kartoffel-Käse-Hörnchen
40min
Gefüllte Seelen
2 godz. 45 min
Kartoffel-Schinken-Hörnchen
1h
Mini-Calzonen
1 Std. 40 Min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1h 50 min.
Schinken-Zwiebel-Brötchen
30min
Käse-Kräuter-Striezel
1h 35min
Partyähre
1h 50 min.