Mexiko-Schnecken

Mexiko-Schnecken

4.3 73 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
25 Stück

Składniki

Hefeteig
  • Milch
    240 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    ½ TL
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Öl
    40 g
  • Salz
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    ¼ TL
  • Thymian, getrocknet
    ¼ TL
Hackfleischfüllung und Fertigstellung
  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Koriander
    ½ Bund
  • Zwiebel klein, halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • rote Chilischote, frisch längs halbiert, entkernt
    1
  • Öl
    20 g
  • Rinderhackfleisch
    200 g
  • Mais aus der Dose abgetropft
    100 g
  • Kidneybohnen aus der Dose abgespült, abgetropft
    100 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Crème fraîche
    100 g
  • Salz
    1 TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paniermehl
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 164 kcal / 687 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...