Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 240 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 65 g Zucker
- ¾ Würfel Hefe (30 g)
- ¾ TL Salz
Rote Grütze und Fertigstellung
- 300 g rote Beeren, gemischt, frisch
-
120
g Weißwein
lub 120 g Apfelsaft - 10 g Rum (opcjonalnie)
- 15 g Speisestärke
- 25 g Zucker
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 779 kJ / 186 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Zimt-Röllchen
2h
Apfeltaschen
2 Std. 40 Min
Puddingschnecken
2h
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Schoko-Karamell-Hörnchen
3h
Mohnschleifen
1h
Quarkstrudel mit Kirschen
2 godz. 15 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Pflaumen-Plunder-Teilchen
2h
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Apfel-Käsekuchen
1h 40min