Heidelbeertorte mit Streuseln
TM6 TM5

Heidelbeertorte mit Streuseln

4.7 (611 ocen)

Składniki

Teig und Füllung

  • 250 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 ½ TL Backpulver
  • 150 g Zucker
  • 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 15 g Rum
  • 2 Eier
  • 80 g Butter, weich, in Stücken
  • 500 g Heidelbeeren

Streusel und Fertigstellung

  • 150 g Mehl
  • 70 g Zucker
  • 80 g Butter, in Stücken
  • 25 g Milch

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1067 kJ / 255 kcal
Białko
3.8 g
Węglowodany
37.8 g
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
2.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy