Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 - 5 Tropfen Bittermandelaroma
- 1 Prise Salz
- 2 Eier
- 170 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 350 g Kirschen, entsteint
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1275 kJ / 305 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1j
Lebkuchen-Preiselbeer-Muffins
35 Min
Apfeltorte mit Zwiebackhaube
1j 30 menit
Möhren-Marzipan-Kuchen
1j 20 menit
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 godz. 20 min
Mandarinen-Joghurt-Muffins
45 Min
Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
2j 30 menit
Kirsch-Klecks-Kuchen
1j
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2j 30 menit
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7h 15min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2j 30 menit