Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Zucker
- 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 50 g Mehl
- 3 Eier (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1711 kJ / 409 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2j 30 menit
Schokoladen-Mousse
5 min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Warmes Schokoküchlein mit Ananas
50 menit
Schokomalheur mit Erdnusscreme
30 min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5h
Fondant au Chocolat
20 min
Himbeer-Tiramisu mit weißer Schokolade
3h 15min
Käsekuchen im Glas
4 Std.
Mini-Schokokuchen mit weichem Kern
30 min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.
Schokoladenmousse, schnell
10 min