
Wersje kompatybilne
Cauliflower, Pickled Apple, Beetroot and Ragstone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Purée
- 300 g beetroot
- 20 g orange juice
- 20 g Demerara sugar
- ⅛ tsp xanthan gum (see tip)
Cheese Sauce and Crisps
- 150 g soft goat's cheese diced (see tip)
- 150 g water
- 3 tsp sunflower oil for frying
Pickled Apple
- 1 Granny Smith apple peeled
- 60 g apple cider vinegar
- 60 g balsamic vinegar
Cauliflower Florets
- 1500 g water
- 2 garlic cloves
- 2 dried bay leaves
- 100 g unsalted butter diced
- 2 pinches fine sea salt
- 300 g cauliflower florets
- 1 Tbsp rapeseed oil
Finalisation
- ⅛ tsp xanthan gum
- 50 g unsalted butter diced, cold
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 695.1 kcal / 2908.3 kJ
- Białko
- 19.4 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Węglowodany
- 44.9 g
- Błonnik
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.4 g
- Sód
- 553 mg