Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g gengibre
- 2 dentes de alho
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 1 malagueta verde
- 1 ½ c. chá de sal
- ½ c. chá de cominhos
- 35 g azeite
- 600 g carne de borrego em cubos s/ nervos e s/ osso
- 375 g tomate em pedaços
- 200 g água
- 500 g batata nova cortada em quartos
- 100 g espinafres
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1836 kJ / 439 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jardineira de carne
1h 5min
Caldeirada de peixe
45 min
Frango guisado com batata-doce e ervilha
8h
Coelho com feijoca e arroz
1h 10min
Frango com vinho e molho de romã
1h
Ensopado de borrego
1h
Arroz de peixe
55min
Borrego à moda de Alpiarça
25 Std.
Pernas de frango guisadas com feijão
4 godz. 35 min
Guisado de borrego
13h
Ensopado de cabrito
40 min
Peru com bacon e batatas
1 godz. 45 min