Urządzenia i Akcesoria
Pfirsich-Chutney mit Curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Einmachgläser
Składniki
-
Zwiebeln halbiert300 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2-3 mm)25 g
-
Olivenöl20 g
-
Pfirsiche (à ca. 150-175 g), im Ganzen4
-
Gelierzucker110 g
-
Rosinen10 g
-
Apfelessig30 g
-
Senfkörner gelb1 EL
-
Salz½ TL
-
Curry, gemahlen mild1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Einmachglas
Białko
2 g
Kalorie
865 kJ /
207 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Einfach Einmachen
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeermarmelade
45 min
Aprikosen Konfitüre
45 min
Zwetschgen Konfitüre
45 min
Pfirsich-Bananen Konfitüre
50 min
Rhabarber-Erdbeer Konfitüre
55 min
Erdbeer-Vanille-Sirup
35 min
Kräuterlikör
169 godz.
Mangold-Crèmesuppe
35 min
Traubengelee
1 godz.
Brombeermarmelade mit Crémant und Vanille
30 min
Heidelbeer Konfitüre
45 min
Süsskartoffel-Tomatensuppe mit Curry-Croûtons
40 min