Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mehl
- 20 g Kakao
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 130 g Butter, weich in Stücken
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zimt
- 1 TL geriebene Orangenschale, Bio
- 4 Eier (Kl. M), Zimmertemperatur
- 40 g Orangensaft
- 40 g Milch
- 330 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnefestiger
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 300 g Himbeeren, größere Früchte halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1338 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1h
Rhabarber-Himbeer-Kuchen
1h
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6h 30min
Schokoladentorte
4h
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4h
HimBa-Quark-Crunch
40min
Käsekuchen mit Beeren
2 Std. 50 Min
Quarkcreme mit Doppelkeks und Himbeeren
20 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Schokoladen-Haselnuss-Torte mit frischen Beeren
45min
Himbeer-Käsekuchen
8h
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min