Urządzenia i Akcesoria
Himbeer-Kuppeltorte
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Mehl200 g
-
Kakao20 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Butter weich in Stücken130 g
-
Zucker150 g
-
Salz1 Prise
-
Zimt½ TL
-
geriebene Orangenschale Bio1 TL
-
Eier (Kl. M), Zimmertemperatur4
-
Orangensaft40 g
-
Milch40 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt330 g
-
Sahnefestiger1 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht2 EL
-
Himbeeren größere Früchte halbiert300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1338 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
28 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2018
61 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spekulatius-Trauben-Tiramisu
1 godz.
Russischer Zupfkuchen
1 godz. 30 min
Erdbeertorte
4 godz.
Panamatorte
2 godz. 30 min
Schoko-Keks-Torte
2 godz. 15 min
Heidelbeertorte mit Streuseln
1 godz.
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Himbeer-Käsekuchen
8 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.