Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugar Paste
- 3 ½ oz sugar
- 2 oz unsalted butter, diced, room temperature
- 1 large egg
- 6 ½ oz bread flour
- 2 tbsp corn starch
- ½ tsp baking powder
Dough
- 2 oz whole milk
- 2 oz water
- 2 ¼ tsp active dry yeast (1 packet/envelope)
- 10 ½ oz bread flour, plus extra to dust
- 2 tbsp corn starch
- 1 ½ oz sugar
- 1 tsp salt
- 1 tsp vanilla extract (opcjonalnie)
- 1 large egg
- 3 oz unsalted butter, diced, room temperature
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1534.5 kJ / 366.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 52.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 276 mg