Osterei mit Rüblicreme
TM6 TM5

Osterei mit Rüblicreme

3.9 (21 ocen)

Składniki

Biskuitboden

  • 6 Eier
  • 240 g Zucker
  • 240 g Mehl
  • 1 Pck. Backpulver

Rüblicreme und Fertigstellung

  • 200 g Möhren, in Stücken
  • 500 g Mascarpone
  • 250 g Quark, 40% Fett
  • 1 TL Orangenschale, gerieben (z. B. von Dr. Oetker)
  • 70 g Zucker
  • 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
  • Schokoladen-Ostereier zum Dekorieren
  • essbare Blüten zum Dekorieren

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1355 kJ / 324 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy