Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 6 Eier
- 240 g Zucker
- 240 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
Rüblicreme und Fertigstellung
- 200 g Möhren, in Stücken
- 500 g Mascarpone
- 250 g Quark, 40% Fett
- 1 TL Orangenschale, gerieben (z. B. von Dr. Oetker)
- 70 g Zucker
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) (30 g)
- Schokoladen-Ostereier zum Dekorieren
- essbare Blüten zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1355 kJ / 324 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Marshmallow-Kuchen
3h
Butterkekskuchen mit Puddingfüllung
3h
Pummelhummeltorte
5h
Pink Bunny
2 godz. 25 min
Weihnachtsmann-Muffins
1h 10min
Schaumkusstorte
3 godz. 45 min
Schoko-Schnitten mit Möhrchen
1h 30min
Oster-Cupcakes
1 godz. 45 min
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Choco-Chip-Muffins
1h 40min
Vanilletorte mit Überraschungsfüllung
48 godz.
Babyparty-Torte
3h 50min