Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 250 g de azúcar
- 4 - 6 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 1 palo de canela
- 1 vaina de vainilla (abierta por la mitad y raspada)
- 330 g de castañas crudas enteras peladas (sin piel ni cascara)
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 2311 kJ / 552 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 135.4 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 10.9 mg
Alternatywne przepisy
Mermelada de cebolla roja al vino tinto
1h 40min
Mermelada de zanahoria
1 godz. 5 min
Mermelada de mandarina
35min
Dulce de membrillo casero
7h
Membrillos al vapor con carquinyolis de harina de almendra
3h 50min
Mermelada de verano
55 min
Peras en almíbar
1h 40min
Mermelada de cerezas
35min
Mermelada de naranja y zanahoria
40min
Mermelada de ciruela y manzana al aroma de canela
1 Std.
Peras al vino tinto
3 Std. 20 Min
Mermelada de albaricoque con jengibre
1 Std.