Cake especiado de frutos secos y ron

Cake especiado de frutos secos y ron

4.7 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
12 rebanadas

Składniki

  • 80 g de orejones de albaricoque
  • 40 g de pasas sin semillas
  • 60 g de nueces peladas en trozos
  • 100 g de fruta escarchada en trozos de 1 cm
  • 100 g de ron
  • 120 g de azúcar
  • ½ cucharadita de canela molida
  • 2 huevos
  • 250 g de harina de repostería
  • 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
  • ½ cucharadita de jengibre molido
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • ¼ de cucharadita de sal
  • 150 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
  • 120 g de leche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 rebanada

Sód 104.3 mg
Białko 4.2 g
Kalorie 1362 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 14.7 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 41.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...