Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de orejones de albaricoque
- 40 g de pasas sin semillas
- 60 g de nueces peladas en trozos
- 100 g de fruta escarchada en trozos de 1 cm
- 100 g de ron
- 120 g de azúcar
- ½ cucharadita de canela molida
- 2 huevos
- 250 g de harina de repostería
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- ½ cucharadita de jengibre molido
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- ¼ de cucharadita de sal
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 120 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 41.3 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 104.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho de calabacín
1h 30min
Bizcocho ligero con orange curd
1h 15min
Tarta de ricota
4h
Bizcocho de nectarinas al oporto
1h
Cobbler de caqui, pera y chocolate
45min
Cake de pasas al ron
10h
Bizcocho húmedo de mandarina y coco
1 Std. 40 Min
Cake de manzana y especias
1h 15min
Pudin de pan
3 Std.
Peras al vino tinto
3h 20min
Tarta de manzana y pera
50min
Bizcocho de manzana y canela
1h 15min