![Pizza à la marinara Pizza à la marinara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/83535.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 400 g de farine à pain, type Manitoba
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 3 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 300 g de tomates fraîches, concassées
- 2 - 3 feuilles de basilic frais, lavées et essuyées
- 1 ½ c. à café de sel, et 1 pincée pour la finition
- farine à pain, type Manitoba pour fariner
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2761 kJ / 660 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza (à personnaliser)
1 godz. 10 min
Pizzas marinara
3ч.
Pizza XXL
3ч.
Sauce napolitaine
1 godz.
Pizza romaine
1h 40min
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30 min
Pizza aux 3 farines
1h 35min
Pizza aux poivrons
1h 55min
Pizza au saumon
1h 15min
Pizza capricciosa
1h 40min
Pizza aux blettes et au citron
25 Std. 50 Min
Pizza à la courgette
1ч. 45 мин.