
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
-
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
20
g de levure boulangère fraîche émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 400 g de farine à pain type Manitoba
- 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 3 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
-
300
g de tomates fraîches, concassées
lub 300 g de tomates concassées en conserve - 2 - 3 feuilles de basilic frais lavées et essuyées
- 1 ½ c. à café de sel et 1 pincée pour la finition
- farine à pain type Manitoba pour fariner
-
1
c. à café d'origan déshydraté
lub 1 c. à café d'origan frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 660 kcal / 2761 kJ
- Białko
- 17 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Węglowodany
- 106 g