Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 400 g de farine à pain, type Manitoba
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 3 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 300 g de tomates fraîches, concassées
- 2 - 3 feuilles de basilic frais, lavées et essuyées
- 1 ½ c. à café de sel, et 1 pincée pour la finition
- farine à pain, type Manitoba pour fariner
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2761 kJ / 660 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30 Min
Sauce napolitaine
1 Std.
Pizza blanche à la roquette
1 godz. 35 min
Pizza au saumon
1 Std. 15 Min
Pizza quatre fromages
1 Std. 40 Min
Pizza au thon
1 Std. 40 Min
Pizzas marinara
3 Std.
Pizza quatre saisons
1 godz. 35 min
Pizza capricciosa
1 Std. 40 Min
Pizza romaine
1 Std. 40 Min
Pizza XXL
3 Std.
Pâte à pizza (à personnaliser)
1 Std. 10 Min