Crema di cavolfiore con schiuma di vongole e prezzemolo (di Sebastiano Rovida)

Crema di cavolfiore con schiuma di vongole e prezzemolo (di Sebastiano Rovida)

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
20 porzioni

Składniki

  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di farina tipo 00
  • 880 g di acqua
  • ½ limone il succo spremuto fresco (preferibilmente biologico)
  • 1 cucchiaio di salsa di soia
  • 400 g di cavolfiore le cimette
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 1 rametto di prezzemolo fresco
  • 20 vongole, fresche, ben pulite
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 cucchiaio di lecitina di soia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 1 g
Kalorie 125 kJ / 30 kcal
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...